Author Topic: Does anyone here record television on thier computer?  (Read 95 times)

Knuckles

  • Moderator
  • Muthafuckin' Don!
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4936
  • Karma: 306
Does anyone here record television on thier computer?
« on: December 14, 2008, 01:18:24 PM »
Is a TV tuner all you really need?  I have a HD cable box so do I just run cable from the box to the back of my computer and that's it?

Also, there are so many TV tuners to choose from, does anyone recommend a certain one? 
 

Blood$

Re: Does anyone here record television on thier computer?
« Reply #1 on: December 14, 2008, 01:39:04 PM »
shit I need to take notes from this thread cuz I been wanting to do that
 

.:TimeLock:.

  • Muthafuckin' Don!
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1425
  • Karma: 159
  • Da Time Keepa!
Re: Does anyone here record television on thier computer?
« Reply #2 on: December 14, 2008, 01:42:57 PM »
best thing to use is a HDMI audio/video input capture  card for ur PC if ur HD cable box has HDMI out

or

 if ur not worried about sound to much and can settle for just stereo sound

u can use a component video capture card on ur PC and rca for the audio




 

Knuckles

  • Moderator
  • Muthafuckin' Don!
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4936
  • Karma: 306
Re: Does anyone here record television on thier computer?
« Reply #3 on: December 14, 2008, 06:48:14 PM »
best thing to use is a HDMI audio/video input capture  card for ur PC if ur HD cable box has HDMI out

or

 if ur not worried about sound to much and can settle for just stereo sound

u can use a component video capture card on ur PC and rca for the audio

Getting a card with a HDMI input would probably be more expensive and I'd have to run over 20 feet of HDMI cable from my cable box to computer which would be expensive too.

I was thinking running coaxial cable from my cable box to my computer would be my best option but I'm pretty new to this stuff.
Here is the back of my cable box and my connection options:



I found this tuner for a decent price, is there any reason this wouldn't work well?
http://cgi.ebay.ca/PCI-Digital-Cable-QAM-ATSC-HDTV-Tuner-TV-Card-DVR-Save_W0QQitemZ250339458700QQihZ015QQcategoryZ3761QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

 

.:TimeLock:.

  • Muthafuckin' Don!
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1425
  • Karma: 159
  • Da Time Keepa!
Re: Does anyone here record television on thier computer?
« Reply #4 on: December 14, 2008, 08:22:44 PM »
if u use a tv tuner card u may not get all the channels have to talk to the cable company about that




 

.:TimeLock:.

  • Muthafuckin' Don!
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1425
  • Karma: 159
  • Da Time Keepa!
Re: Does anyone here record television on thier computer?
« Reply #5 on: December 14, 2008, 08:28:17 PM »
Digital Cable QAM ATSC HDTV Tuner TV Card sounds like ur going in the right direction though